Sposób przygotowania:
Sernik w cieście kruchym czekoladowo - kokosowym
Ciasto;
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Masa serowa;
Ser półtłusty mielimy przez maszynkę do mięsa, żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy na puch z cukrem, następnie cały czas ucierając dodajemy masło. Masę jajeczną łączymy z serem, dodajemy mąkę, cukier waniliowy oraz budyń śmietankowy. Mieszamy i na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie łączymy do połączenia składników.
Dużą blaszkę smarujemy tłuszczem, oprószamy mąką. Jedną część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na spód blachy ugniatamy.
Na ciasto rozkładamy masę serową, a na nią ścieramy lub rozkruszamy pozostałe ciasto.
Ciasto wkładamy do umiarkowanie nagrzanego piekarnika i pieczemy 60 - 70 minut.
Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Masa serowa;
Ser półtłusty mielimy przez maszynkę do mięsa, żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy na puch z cukrem, następnie cały czas ucierając dodajemy masło. Masę jajeczną łączymy z serem, dodajemy mąkę, cukier waniliowy oraz budyń śmietankowy. Mieszamy i na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie łączymy do połączenia składników.
Dużą blaszkę smarujemy tłuszczem, oprószamy mąką. Jedną część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na spód blachy ugniatamy.
Na ciasto rozkładamy masę serową, a na nią ścieramy lub rozkruszamy pozostałe ciasto.
Ciasto wkładamy do umiarkowanie nagrzanego piekarnika i pieczemy 60 - 70 minut.
Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Proszę bardzo, dziękuję za miłe słowa.;)