Sposób przygotowania:
Sernik w czekoladowym cieście
Ze wszystkich składników na ciasto zagnieć szybko ciasto. Najwygodniej w robocie kuchennym, ale bez niego też można, po prostu szybko zagnieć i podziel na dwie części, zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika przez 2 godziny. Sernik: Włącz piekarnik na 170 °C.
Masło utrzyj z cukrami na puszysta masę, teraz dodaj po kolei żółtka, ciągle miksując.Gdy już żółtka są w miksowane dodaj po łyżce twaróg i na koniec dodaj budyń. Uzyskasz puszystą masę. Ubij białka na sztywno. Dodaj do masy. Jest tego trochę, w konieczności przełóż do dużej miski.
Wyłóż blachę posmarowaną masłem papierem do pieczenia. Zetrzyj przygotowaną wcześniej jedną cześć ciasta na dno blachy, wyłóż na nie masę serową i na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piecz przez min.65 - 70 minut w 170 góra - dół.
Zostaw do ostygnięcia w piekarniku lekko uchylonym.
Masło utrzyj z cukrami na puszysta masę, teraz dodaj po kolei żółtka, ciągle miksując.Gdy już żółtka są w miksowane dodaj po łyżce twaróg i na koniec dodaj budyń. Uzyskasz puszystą masę. Ubij białka na sztywno. Dodaj do masy. Jest tego trochę, w konieczności przełóż do dużej miski.
Wyłóż blachę posmarowaną masłem papierem do pieczenia. Zetrzyj przygotowaną wcześniej jedną cześć ciasta na dno blachy, wyłóż na nie masę serową i na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piecz przez min.65 - 70 minut w 170 góra - dół.
Zostaw do ostygnięcia w piekarniku lekko uchylonym.