Sposób przygotowania:
Sernik warszawski
Składniki ciasta zagnieść w misce i podzielić na 2 części,a następnie włożyć do zamrażalnika na 2 godziny. Przygotowaną blaszkę ,najlepiej tortownicę wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką (ja do serników często używam do blachy kokosowe wiórki).Zetrzeć jedną część ciasta na tarce i dokładnie rozłożyć na dnie blaszki. Twaróg przepielony utrzeć z pozostałymi składnikami,dodać aromat i ewentualnie bakalie uprzednio obtoczone w mące i ubite białka.Delikatnie przemieszać łyżką (nie mikserem). Wylać masę serową na starte ciasto ,delikatnie wyrównać i zetrzeć pozostałą część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok.180 o C na ok.50-60 minut.Po upieczeniu polać dowolną polewą.
tokijka
czekoladka145
Pyza
wioletta_koziel
kunia_080286