graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

sernik wiedeński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

sernik jest bardzo puszysty

 sernik wiedeński

Składniki:

sernik wiedeński

 

  • 1 kilogram sera
  • 10 jajek
  • 1 kostka masła
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 1 budyń wanilinowy
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1 cukier wanilinowy
  • tłuszcz do posmarowania blachy

 

Sposób przygotowania:

sernik wiedeński
masło z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym utrzeć na puch,dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając,ser zmielić w maszynce,dodać do utartego masła,i cały czas ucierać ,następnie dodać mąkę i budyń,,białka ubić z jajek na sztywną piane i dodać do utartej masy delikatnie wszystko wymieszać,na koniec dodać sparzone rodzynki we wrzątku ,blachę wysmarować tłuszczem i na wysmarowań wlać masę sernikową,piec w piekarniku przez 70 minut w temperaturze 180 stopni