MyCooking

MyCooking

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Sernik wiedeński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny serniczek wiedeński. Jeśli nie spróbujesz, będziesz żałował(a)!

Sernik wiedeński

Składniki:

Sernik wiedeński

 

  • 1 kg mielonego, średnio kwaśnego sera
  • 10 jajek
  • 40 dkg cukru pudru
  • 1 kostka margaryny
  • 10 dkg mąki
  • sok z 1/2 cytryny otarta skórka z cytryny lub kilka kropli aromatu cytrynowego
  • szklanka rodzynek lub innych bakalii

 

Sposób przygotowania:

Sernik wiedeński
Masło utrzeć z żółtkami cukrem. Białka ubić.Ucierając dodać ser i pianę z białek. Wymieszać dokładnie z sokiem cytrynowym, bakaliami i otartą skórką z cytryny.Ciasto przelać do foremki. Piec do zarumienienia wierzchu.