Sposób przygotowania:
Sernik wiedeński z brzoskwiniami
Na spód -masło kroimy na małe kawałki, układamy na mące wymieszanej z cukrem pudrem i szczyptą soli ,siekamy nożem, dodajemy żółtka, rozcieramy ciasto palcami i szybko zagniatamy.Formujemy kulkę, zawijamy w folie i na 30 minut wstawiamy do lodówki. Na masę -żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości ,łączymy z serem,dodajemy stopione i ostudzone masło, wsypujemy budyń, rodzynki, sok z cytryny i delikatnie łyzką dodajemy pianę z białek ,delikatnie mieszamy. Blachę smarujemy masłem posypujemy bułką tartą .Ciasto rozwałkujemy i wykładamy nim blachę.Układamy osączone z soku brzoskwinie i masę serową.Pieczemy około 50minut w temperaturze 180%.
SMACZNEGO!
SMACZNEGO!