iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Książka Kucharska: Ciasta na zimno z owocami

Sernik wisniowy na zimno.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Taki sobie serniczek ale mozna sie delektowac.

Sernik wisniowy na zimno.

Składniki:

Sernik wisniowy na zimno.

 

  • 250g serek philadephia light
  • 1/2 szklanki smietana light
  • 1/2szklanki mleka odtluszczonego
  • 1 galaretka wisniowa
  • lyzka cukru pudru
  • 1/4 szklanki cukru ciemnego.
  • 3 brzoskwinie
  • Podklad biszkoptowy.

 

Sposób przygotowania:

Sernik wisniowy na zimno.
Do garnka wkladamy serek i dodajemy smietane,nastepnie robotem mieszamy dokladnie.Galaretke rozpuscic w cieplym mleku i dodac do garnka ,ktory stawiamy na malym ogniu i pogrzewamy ciagle mieszajac az uzyskamy jednolita mase.Dodajemy ciemny cukir.Po dokladnym wymieszaniu odstawiamy i studzimy.Do foremki wkladamy podklad(jezeli ktos chce to moze go nasaczyc syropem)ukladamy wczesniej obrane i pokrojone w kawalki brzoskwinie,ktore nastepnie posypujemy cukrem pudrem(niewielka iloscia to zalezy czy brzoskwinie slodkie)Na to wylemamy wystudzona mase i wkladamy do lodowki na kilka godzin az bedzie dobrze zastygnieta masa.Przed podaniem mozna udekorowac bita smietana.Smacznego.

Tagi:

ciasto sernik