Sposób przygotowania:
Sernik wisniowy na zimno.
Do garnka wkladamy serek i dodajemy smietane,nastepnie robotem mieszamy dokladnie.Galaretke rozpuscic w cieplym mleku i dodac do garnka ,ktory stawiamy na malym ogniu i pogrzewamy ciagle mieszajac az uzyskamy jednolita mase.Dodajemy ciemny cukir.Po dokladnym wymieszaniu odstawiamy i studzimy.Do foremki wkladamy podklad(jezeli ktos chce to moze go nasaczyc syropem)ukladamy wczesniej obrane i pokrojone w kawalki brzoskwinie,ktore nastepnie posypujemy cukrem pudrem(niewielka iloscia to zalezy czy brzoskwinie slodkie)Na to wylemamy wystudzona mase i wkladamy do lodowki na kilka godzin az bedzie dobrze zastygnieta masa.Przed podaniem mozna udekorowac bita smietana.Smacznego.
kinga
msewka
Jeszcze jak zjemy z Kingą na pół to będzie całkiem light.5
pusieczek2@wp.pl