Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Na samym początku należy wyrobić ciasto. W misce łączymy następujące składniki: mąkę + cukier + proszek do pieczenia + żółtka + margarynę. Wszystkie składniki ugniatamy do uzyskania gładkiego ciasta (margarynę można wcześniej rozdrobnić, wtedy będzie łatwiej wyrobić ciasto). Uzyskane ciasto należy podzielić na 2 części. Jedna część wkładamy do zamrażarki aby się zmroziła (zawsze zostawiam troszkę mniejszy kawałek) a druga na blachę. Następnie przygotowujemy masę serową. Ser + budyń waniliowy + całe jajko+ cukier+ margarynę ubijamy mikserem do uzyskania gładkiej masy serowej. Na wyłożonej papierem blaszce wykładamy ciasto, następie dajemy ser, kolejno układamy pokrojone owoce (brzoskwinie ) i ubitą piane z białek + 3/4 szklanki cukru. Na to ścieramy na dużych oczkach drugą część ciasta. Piec 180stopni ok 45 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy się upiekło. Dodatkowo ciasto możemy polać czekoladą.