kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Sernik z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto jest przepyszne i uwielbiane przez moją rodzinę.POLECAM NA ŚWIĘTA!!!!

Sernik z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami

 

  • Przepis na ciasto:
  • 3 - szklanki mąki pszennej
  • 3 - łyżki cukru
  • 1,5 - łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 - żółtek (osobno odłóz białka)
  • 1- kostka margaryny

 

  • Przepis na ser
  • około 600 g sera
  • 1 - budyń waniliowy
  • 1 - c. jajko
  • 1/2 - szklanki cukru
  • 1/2 - kostki margaryny

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami
Na samym początku należy wyrobić ciasto. W misce łączymy następujące składniki: mąkę + cukier + proszek do pieczenia + żółtka + margarynę. Wszystkie składniki ugniatamy do uzyskania gładkiego ciasta (margarynę można wcześniej rozdrobnić, wtedy będzie łatwiej wyrobić ciasto). Uzyskane ciasto należy podzielić na 2 części. Jedna część wkładamy do zamrażarki aby się zmroziła (zawsze zostawiam troszkę mniejszy kawałek) a druga na blachę. Następnie przygotowujemy masę serową. Ser + budyń waniliowy + całe jajko+ cukier+ margarynę ubijamy mikserem do uzyskania gładkiej masy serowej. Na wyłożonej papierem blaszce wykładamy ciasto, następie dajemy ser, kolejno układamy pokrojone owoce (brzoskwinie ) i ubitą piane z białek + 3/4 szklanki cukru. Na to ścieramy na dużych oczkach drugą część ciasta. Piec 180stopni ok 45 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy się upiekło. Dodatkowo ciasto możemy polać czekoladą.
Sernik z brzoskwiniami
Wszystkie składniki niezbędne do wykonania ciasta
Sernik z brzoskwiniami
Wszystkie składniki niezbędne do wykonania sernika
Sernik z brzoskwiniami
Ciasto i masa serowa została wyłożona brzoskwiniami
Sernik z brzoskwiniami
Gotowy sernik do włożenia do piekarnika