Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
3 szklanki mąki+5 żółtek+1 kostka masła+3 łyżki cukru+proszek do pieczenia.Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 cześci,większą cześć wykładamy na blachę,mniejszą mrozimy.
1 jajko +0,5 szklanki cukru+0,5 kostki masła,ucieramy na jednolitą masę,dodać serki i budyń wymieszać.Wyłożyć na ciasto,brzoskwinie odcedzić na sitku,pokroić,ułożyć na ser.
Ubić pianę z 5 białek i 3/4 szklanki cukru na końcu dodać do piany 2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Ubitą pianę wyłożyć na brzoskwinie,na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto.Piec w 180 st.około 60 min
1 jajko +0,5 szklanki cukru+0,5 kostki masła,ucieramy na jednolitą masę,dodać serki i budyń wymieszać.Wyłożyć na ciasto,brzoskwinie odcedzić na sitku,pokroić,ułożyć na ser.
Ubić pianę z 5 białek i 3/4 szklanki cukru na końcu dodać do piany 2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Ubitą pianę wyłożyć na brzoskwinie,na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto.Piec w 180 st.około 60 min
mika30
anullka7
Bardzo mi miło:)