IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Sernik z brzoskwiniami i rodzynkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny, puszysty biszkopt z rodzynkami i brzoskwiniami.

Sernik z brzoskwiniami i rodzynkami

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami i rodzynkami

 

 

 

  • mąka krupczatka oraz margaryna do wysmarowania formy
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami i rodzynkami
Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować margaryną i posypać mąką krupczatką. Składniki na ciasto wyłożyć na stolnicę, posiekać a następnie szybko zagnieść na jednolitą gładką masę. Gotowe zawinąć w folie i schłodzić ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć spód tortownicy. Wstawić do piekarnika na ok 15 min w temp.180'C. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym jajku. Następnie dodajemy mielony ser biały, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, śmietanę oraz rodzynki i delikatnie wymieszać. Na podpieczonym spodzie układamy cząstki brzoskwiń i zalewamy serem. Wstawiamy do piekarnika na ok 50-60 min w temp. 180'C. Upieczony i ostudzony dekorujemy cukrem pudrem. Smacznego !!