Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami na kruchym
Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do miski i zagniatamy ciasto, dzielimy je na dwie części ¾ i ¼ (mniejszą część wkładamy do zamrażarki na około 20 minut – w tym czasie zajmujemy się masą serową oraz rozłożeniem ciasta na blaszce)
Masa serowa: jajka wbijamy do miski ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy budyń, ser i aromat - ucieramy do uzyskania jednolitej masy
Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę. Brzoskwinie kroimy w grubsze plastry.
Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia, wykładamy ciasto, wylewamy masę serową, układamy brzoskwinie na które wykładamy pianę z białek. Wyciągamy z zamrażalnika ciasto które ścieramy na tarce na grubych oczkach jako ostatnią warstwę.
Pieczemy w piekarniku na 180 stopni przez około 55 minut.
Masa serowa: jajka wbijamy do miski ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy budyń, ser i aromat - ucieramy do uzyskania jednolitej masy
Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę. Brzoskwinie kroimy w grubsze plastry.
Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia, wykładamy ciasto, wylewamy masę serową, układamy brzoskwinie na które wykładamy pianę z białek. Wyciągamy z zamrażalnika ciasto które ścieramy na tarce na grubych oczkach jako ostatnią warstwę.
Pieczemy w piekarniku na 180 stopni przez około 55 minut.