Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami wg motyl87
Przygotowanie: CIASTO: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę "Kasie" (lub masło i margarynę) i posiakać. Następnie dodać proszek do pieczenia, cukier oraz cukier wanieliowy, na końcu dodać żółtka. Ciasto zagnieść i wyrobić. 1/2 ciasta włożyć do zamrażarnika, drugą połowę rozłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia brytfannę. MASA SEROWA: Masło utrzeć z cukrem i jajkiem, następnie dodać zmielony ser oraz budyń. Przygotowaną masę wlać na ciasto na brytfannie. Następnie na serze ułożyć pokrojone kawałki brzoskwiń. PIANA: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i kisiel. Pianę wlać na brzoskwinie, równomiernie rozprowadzić. Na pianę należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika. Gotowe ciasto włożyć do piekarnika. Piec w temperaturze 175 stopni, około 1 godziny. spód ciasto - masa serowa - brzoskwinie - piana - starte ciasto