Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniowym musemMasa serowa:
Zmielony twaróg umieszczamy w misie miksera wbijamy całe jajka, dodajemy cukry, budyń śmietanę , masło i sok z cytryny, miksujemy krótko na gładką jednolitą masę około 3-4 minuty.
Masę serową wylewamy do natłuszczonej tortownicy-można wyłożyć pergaminem.Wierzch przykrywamy folią aluminiową.
Piekarnik nagrzewamy do 160*c, na półkę niżej w piekarniku, stawiamy naczynie żaroodporne z wodą, wstawiamy sernik i pieczemy w kąpieli wodnej 55 minut. Sernik ma pozostać biały, studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, aż będzie całkowicie zimny.
Brzoskwiniowy mus:
Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę zalewamy wodą wsypujemy cukier i gotujemy chwilę , miksujemy blenderem na gładki mus do gorącej masy wsypujemy galaretki mieszamy aż się rozpuszczą. Tężejącą masą zalewamy całkowicie zimny sernik, wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Dekorujemy cząstkami brzoskwiń i świeżą miętą.
Smacznego!
Magdalena88
2milutka
Dziekuję ślicznie!!!
Marika-
Holly
2milutka
tak ...to tak jak owoce w galaretce tylko zmiksowane ;)
2milutka
Wyjdzie wyjdzie trzeba tylko chcieć :)
marcinka
2milutka
Miło mi że się podoba, a po deserze już wspomnienie :)