Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwinowym musem
Ser: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę.Następnie dodajemy proszek do pieczenia,budynie w proszku i ser (trzykrotnie zmielony,jeżeli używamy sera w wiadereczku nie mielimy). Dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Przygotowaną masę serową przekładamy do blaszki wyłożoną papierem do pieczenia,o wymiarach 25 cm x 34 cm i pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni,do zrumienienia.Upieczony sernik studzimy i wyjmujemy z blaszki. Mus brzoskwiniowy: Brzoskwinie razem z syropem dokładnie miksujemy,przekładamy do garnka i zagotowujemy,do gorących wsypujemy galaretki i dokładnie wymieszamy ( nie gotować z galaretką ). Odstawiamy do stężenia.Lekko tężejący mus wykładamy na sernik i wstawiamy do lodówki,do zastygnięcia musu. Bita śmietana: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Sernik kroimy na kwadraty i każdy kawałek dekorujemy bitą śmietaną za pomocą szprycy bitą śmietaną,wyciskając rozetki.