Sposób przygotowania:
Sernik z brzoswiniami i kruszonką
Masa serowa: Całe jajka ucieram z cukrem, dodaję masło, mąkę i twaróg porcjami, dalej ucierając.
Ciasto: Wszystkie składniki zagniatam. Ciasto dzielę na 2 części, owijam folią, wkładam na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce).
Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wykładam papierem do pieczenia. Wyjmuję z zamrażarki jedną część ciasta i ścieram na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wykładam masę serową.
Brzoskwinie osączam, połówki kroję na 4 części. Białka ubijam na sztywno z cukrem.
Na masie serowej układam brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wykładam ubitą pianę. Na wierzch ścieram na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki.
Piekę około 1 godz. w temperaturze 180ºC.
Ciasto: Wszystkie składniki zagniatam. Ciasto dzielę na 2 części, owijam folią, wkładam na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce).
Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wykładam papierem do pieczenia. Wyjmuję z zamrażarki jedną część ciasta i ścieram na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wykładam masę serową.
Brzoskwinie osączam, połówki kroję na 4 części. Białka ubijam na sztywno z cukrem.
Na masie serowej układam brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wykładam ubitą pianę. Na wierzch ścieram na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki.
Piekę około 1 godz. w temperaturze 180ºC.