Sposób przygotowania:
Sernik z czekoladą
Spód czekoladowy: masło oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy by składniki się dobrze rozpuściły i połączyły. Dodajemy cukry. Do przestudzonej masy wbijamy jajka i mieszamy. Na koniec wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Masę wylewamy na dno formy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut. Studzimy. Masa serowa: ser mielimy 2-3 razy, przekładamy do malaksera, dodajemy pozostałe składniki masy serowej.. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy ją w 1 szklance masy serowej Na podpieczony spód wylewamy masę serową, a na nią masę czekoladową. Sernik pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Masa śmietankowo-waniliowa: składniki na masę mieszamy i wylewamy na upieczony sernik. Pieczemy jeszcze 10 minut w 160 stopniach. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Chłodzimy całą noc w lodówce.