Sernik z czekoladową masą budyniową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i wyłożyć na blaszce wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ugotowa

Sernik z czekoladową masą budyniową

Składniki:

Sernik z czekoladową masą budyniową

 

  • Ciasto:
  • 3 żółtka,
  • 1 całe jajko,
  • 15 dag margaryny,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3 łyżki cukru,
  • 2-3 szklanki mąki.
  • Masa budyniowa:
  • 3 budynie czekoladowe,
  • 1 litr mleka.
  • Masa serowa:
  • 3 serki homogenizowane lub 50 dag białego sera,
  • 1 budyń waniliowy lub śmietankowy,
  • 10 dag masła,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka cukru.

Sposób przygotowania:

Sernik z czekoladową masą budyniową
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i wyłożyć na blaszce wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.

Ugotować budyń. Gorący budyń wyłożyć na surowe ciasto, poczekać, aż przestygnie.

Ser zemleć w maszynce do mięsa. Masło utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki, ubić mikserem.

Masę serową wyłożyć na budyń. Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180-200°C°C

Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można polać dowolną polewą.