Sposób przygotowania:
Sernik z dodatkiem kawy
Na patelni roztopić 4 łyżki masła. Po roztopieniu zdjąć z ognia i wymieszać z rozkruszonymi herbatnikami oraz łyżką cynamonu do smaku. Zrobioną masę położyć do formy, która jest posmarowana tłuszczem lub obłożona papierem do pieczenia. Masę piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 i piec około 8 minut.
W następnej kolejności przygotować masę serową. Roztopić 1 łyżkę masła, a następnie dodać do niego 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i śmietanę. Całość dobrze pomieszać. 1/3 masła utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać do tego po jednym żółtku i po niewielkiej ilości sera. Dobrze wymieszaną masę serową połączyć z mąką pszenną z masą kawową oraz dodać do tego ubitą na sztywno pianę z 3 białek.
Na upieczony spód z herbatników wlać masę serową. Całość piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni około 40 minut.
W następnej kolejności przygotować masę serową. Roztopić 1 łyżkę masła, a następnie dodać do niego 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i śmietanę. Całość dobrze pomieszać. 1/3 masła utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać do tego po jednym żółtku i po niewielkiej ilości sera. Dobrze wymieszaną masę serową połączyć z mąką pszenną z masą kawową oraz dodać do tego ubitą na sztywno pianę z 3 białek.
Na upieczony spód z herbatników wlać masę serową. Całość piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni około 40 minut.