Sposób przygotowania:
Sernik z dynią i czekoladąETAP 1:
Dynię pokroić i ułożyć na blaszce, następnie upiec w temp. 200 st do miękkości po wystudzeniu oddzielić od skórki i zmiksować na mus.
ETAP 2:
Ciasto:
Czekoladę i masło stopić oraz przestudzić, następnie dodać cukier, jajka i mąkę przy pomocy miksera wszystko dokładnie utrzeć.
Formę do pieczenia ( 33 cm na 22 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą, następnie rozsmarować na dnie całe ciasto.
Piekarnik nagrzać do 180 st i zapiec ciasto około 15 minut.
ETAP 3:
Masa serowa:
Ser ( u mnie zwyczajny ser z wiaderka) przełożyć do większej miski, dolać śmietanę i mus dyniowy przy pomocy miksera dokładnie wymieszać teraz do masy serowej dodawać po jednym jajku cały czas ucierając i proszek budyniowy na koniec dodać czekoladowe kropelki i delikatnie wymieszać.
ETAP 4:
Na podpieczony spód wylać cała masę serową i piec w temp. 170 st około 70-80 minut, studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzony sernik posmarować masą kajmakową i posypać startą czekoladą, odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia sera.