Sposób przygotowania:
Najlepszy sernik dyniowy
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. W misce zmiksować cukier z jajkiem na puszysta masę. Dodać letnią czekoladę, zmiksować. Wsypać mąkę i cynamon. Zmiksować. Przełożyć do formy 18x28. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 15 minut.Mus z dyni (dynię ścieram na tarce, duszę na patelni aż zmięknie i miksuję) wymieszać ze śmietanką. I zmiksować na idealnie gładką masę.Dodać sok z cytryny, 4 jajka, cukier, przyprawy i obie mąki. Zmiksować. Na koniec dodać ser i zmiksować krótko do połączenia składników.Masę serową wylać na podpieczony spód, formę włożyć do drugiej, większej, wlać litr wrzątku i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około godziny. Wystudzić, schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Pokroić na porcje.
marietta