Sposób przygotowania:
Sernik z dynią na kakaowym spodzie
1. Herbatniki pokruszyć w torebce foliowej przy pomocy wałka lub zmielić w blenderze na pył. Masło stopić wraz z cukrem, dodać do herbatników i dokładnie wymieszać lub krótko zmiksować blenderem. Masę wyłożyć na dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 24cm. 2. Ser zmielić. Zmiksować z całymi jajkami i żółtkami oraz zmiksowanym puree z dyni. Wlać mleko skondensowane oraz śmietanę. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać przesianą mąkę ziemniaczaną, cynamon oraz nasiona wanilii. Całość dokładnie zmiksować i przelać na przygotowany ciasteczkowy spód.Sernik piec 15minut w temp. 170st, następnie 80minut w temp. 120st. Po tym czasie wyłączyć piekarniki i pozostawić sernik na 10minut w wyłączonym piekarniku. Ostudzić i polać 100g mlecznej czekolady stopionej z kilkoma łyżkami śmietany 30%. Sernik należy przechowywać w lodówce.