Sposób przygotowania:
Sernik z jabłkami
CIASTO:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać jajka, aromat rumowy, wszystko wymieszać.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Rozwałkować schłodzone ciasto, wyłożyć na dno tortownicy.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop. C. przez 20 minut, ostudzić.
Jabłka drobno pokroić, ułożyć na cieście.
MASA SEROWA:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać 1 jajko, 1 białko, śmietanę, budyń w proszku, cukier waniliowy, zmielony ser.
Wszystko zmiksować.
Rozłożyć masę na jabłkach, posmarować żółtkiem, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika, piec w 180 stop. C. przez 40 minut.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać jajka, aromat rumowy, wszystko wymieszać.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Rozwałkować schłodzone ciasto, wyłożyć na dno tortownicy.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop. C. przez 20 minut, ostudzić.
Jabłka drobno pokroić, ułożyć na cieście.
MASA SEROWA:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać 1 jajko, 1 białko, śmietanę, budyń w proszku, cukier waniliowy, zmielony ser.
Wszystko zmiksować.
Rozłożyć masę na jabłkach, posmarować żółtkiem, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika, piec w 180 stop. C. przez 40 minut.