Sposób przygotowania:
Sernik z jagodami goji
Ciasto:
W garnku rozpuścić masło, dolać wodę, poczekać aż się podgrzeje. Do ciepłej masy dosypać kakao i cukier. Mieszać aż wszystkie składniki się rozpuszczą, poczekać aż masa się zagotuj, zdjąąc z ognia. Ostygniętą masę zmiksować z żółtkami, mąką oraz sodką. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą.
Masa:
Mielimy biały ser.Masło ucieramy z cukrem i żółtkami, aż do powstania białej masy. Stopniowo dodajemy zmielony biały ser ciągle miksując. Wsypujemy cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i chwilę jeszcze miksujemy. Z białek ubijamy pianę delikatnie łączymy ją z masą serową. Wrzucamy jagody goji i mieszamy.
Ciasto dzilimy na dwie równe części. Jedną wykładamy na dno blachy, potem wylewamy masę serową, i znowu nakłądamy drugą część ciasta. Wkłądamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na jedną godzinę. Ostudzony sernik polewamy lukrem.
W garnku rozpuścić masło, dolać wodę, poczekać aż się podgrzeje. Do ciepłej masy dosypać kakao i cukier. Mieszać aż wszystkie składniki się rozpuszczą, poczekać aż masa się zagotuj, zdjąąc z ognia. Ostygniętą masę zmiksować z żółtkami, mąką oraz sodką. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą.
Masa:
Mielimy biały ser.Masło ucieramy z cukrem i żółtkami, aż do powstania białej masy. Stopniowo dodajemy zmielony biały ser ciągle miksując. Wsypujemy cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i chwilę jeszcze miksujemy. Z białek ubijamy pianę delikatnie łączymy ją z masą serową. Wrzucamy jagody goji i mieszamy.
Ciasto dzilimy na dwie równe części. Jedną wykładamy na dno blachy, potem wylewamy masę serową, i znowu nakłądamy drugą część ciasta. Wkłądamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na jedną godzinę. Ostudzony sernik polewamy lukrem.