Sposób przygotowania:
Sernik z konfiturą różaną
Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywno bezę ,delikatnie połączyć z żółtkami i przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do tortownicy i piec do 20min w temp.180st Ciasto serowe: Ser utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na gładki krem, dodać budyń, proszek do pieczenia i na koniec konfitury różane, wszystko dokładnie wymieszać i ostrożnie połączyć z pianą ubitą z białek, ciasto wylać do takiej samej tortownicy jak piekliśmy wcześniej biszkopt. Piec w temp 180st, niestety ja zapomniałam popatrzeć na zegarek i musiałam to robić na oko . Zimny biszkopt przekroić na dwa placki i dokładnie nasączyć ponczem, spód posmarować konfiturą różaną, położyć na nim ciasto serowe i przykryć drugim plackiem biszkoptowym też posmarowanym konfiturą . Ciasto polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.
Tit
cherry
agabi22
edytaha
Natala1210