Sposób przygotowania:
Sernik z kremówką
Zagnieść ciasto kruche z podanych składników, Wylepić nim formę do pieczenia i trochę zapiec.
Przygotować masę serową:
Oddzielić z jajek białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać śmietanę kremówkę i ubijać aż powstanie gęsta masa. Dodać żółtka i porcjami ser cały czas ubijając. Na koniec dodać budynie. Przełożyć na podpieczony spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około godzinę i 10 minut.
Przygotować masę serową:
Oddzielić z jajek białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać śmietanę kremówkę i ubijać aż powstanie gęsta masa. Dodać żółtka i porcjami ser cały czas ubijając. Na koniec dodać budynie. Przełożyć na podpieczony spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około godzinę i 10 minut.