Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Sernik z kremówką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wśród wielu wariantów zrobienia sernika warto wybrać ten. Jest puszysty i wilgotny. Można zrobić na kruchym cieście lub bez.

Sernik z kremówką

Składniki:

Sernik z kremówką

ciasto kruche

  • 1,5 szklanki mąki
  • 15 dag margaryny
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

masa serowa

Sposób przygotowania:

Sernik z kremówką
Zagnieść ciasto kruche z podanych składników, Wylepić nim formę do pieczenia i trochę zapiec.

Przygotować masę serową:

Oddzielić z jajek białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać śmietanę kremówkę i ubijać aż powstanie gęsta masa. Dodać żółtka i porcjami ser cały czas ubijając. Na koniec dodać budynie. Przełożyć na podpieczony spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około godzinę i 10 minut.

Tagi:

sernik ciasto