Sposób przygotowania:
Sernik z kremówką
Ciasto: Margarynę posiekać z cukrem dodać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jajka, szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić. Masa serowa: Ser skręcić przez maszynkę i to najlepiej dwa razy, aby był gładziutki.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Białka jajek ubić na sztywno z połową cukru, a żółtka utrzeć z resztą cukru do białości, następnie dodawać w trakcie ucierania skręcony ser i budynie oraz bitą śmietanę i tutaj już mieszać delikatnie na sam koniec dodać pianę z białek i bardzo ostrożnie połączyć ją z masą serową. Prostokątną formę (33 cm na 23 cm)wysmarować na dnie tłuszczem i wyłożyć 3/4 schłodzonego ciasta na ciasto wyłożyć całą masę serową i na wierzchu ułożyć ozdobną kratkę z pozostałego ciasta. Wcześniej ciasto trzeba cienko rozwałkować i pociąć na paseczki. Piec około 60 -65 minut w temp.190st po upieczeniu można posypać cukrem pudrem i zostawić do całkowitego wystudzenia.
![Sernik z kremówką Sernik z kremówką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-z-kremowka-202551.jpg)
![Sernik z kremówką Sernik z kremówką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-z-kremowka-202552.jpg)
![Sernik z kremówką Sernik z kremówką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-z-kremowka-202553.jpg)
![Sernik z kremówką Sernik z kremówką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-z-kremowka-202554.jpg)
zbysiowa
iziona
Ja nie jestem wielkim amatorem serników, ale ten mi bardzo smakował :)
zbysiowa
My właśnie serniki lubimy najbardziej:)