Sposób przygotowania:
Sernik z kruszonką
1. Rodzynki namoczyć w rumie. Zrobić kruszonkę z masła, mąki, 20 dag cukru, jednego cukru waniliowego, proszku do pieczenia i z 1 jajka. Na spód tortownicy wysypać 3/4 kruszonki i docisnąć .
2. utrzeć pozostałe jajka, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać ze zmielonym serem, mąką ziemniaczaną i aromatem. Dodać rodzynki, rum i mandarynki.
3. Masę rozsmarować na przygotowanym wcześniej spodzie, posypać resztą kruszonki. Piec przez półtorej godziny w temperaturze 175 stopni. wyłączyć piekarnik, pozostawić w nim sernik jeszcze około 20 minut.
2. utrzeć pozostałe jajka, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać ze zmielonym serem, mąką ziemniaczaną i aromatem. Dodać rodzynki, rum i mandarynki.
3. Masę rozsmarować na przygotowanym wcześniej spodzie, posypać resztą kruszonki. Piec przez półtorej godziny w temperaturze 175 stopni. wyłączyć piekarnik, pozostawić w nim sernik jeszcze około 20 minut.