Sposób przygotowania:
Sernik z lukrem
Na kruche ciasto najlepiej aby wszystkie składniki były schłodzone. Zagnieść je ze sobą i wsadzić do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Na masę serową: masło ubijać z cukrami na kremową konsystencję, dodając kolejno żółtka. Białka ubić na sztywno dodać do kremowej masy a do tego skrobię, skórkę z cytryny, rodzynki. 2/3 ciasta kruchego rozwałkować na formę około 30x30 cm. Nakłuć widelcem. Podpiec w rozgrzanym na 170 stopni piekarniku około 15 min. Następnie nałożyć na to masę serową, przyozdobić paskami z pozostałej 1/3 ciasta. Piec jakieś 50 min. Po upieczeniu ostudzić. Sok z cytryny rozmiksować z cukrem pudrem dodać ubite na sztywno białko. Wymieszać. Proporcje około: sok z pół cytryny 75g cukru pudru 2 łyżki białka Ostudzony sernik posmarować lukrem.
Sarenka
iwona3004
luna
montajka
góralka