Sposób przygotowania:
Sernik Z Makiem
WYKONANIE CIASTA Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z tłuszczem. Dodać cukier i cukier waniliowy, jajko; sól ; i zagnieść jednolite ciasto . Przykryć i włożyć do lodówki na 30 min.WYKONANIE MAKU Mielony mak zmieszać z cukrem i cukrem waniliowym oraz jajkiem, połączyć to wszystko ze wrzącym mlekiem.WYKONANIE SERA Ser utrzeć z cukrem i budyniem oraz z sokiem z cytryny , wsypać rodzynki ; żółtka oddzielić od białek do masy serowej dodać żółtka a potem ubić pianę i dodać do masy serowej. Blachę wysmarować wylepić ciastem na blachę ( na spód ) następnie dodać masę makową rozprowadzić na całość a następnie masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku w 175 stop. celc. około 1 godz. SMACZNEGO !!!