Sernik z malinami pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Maliny dodają pięknego koloru sernikowi

Sernik z malinami pod pierzynką

Składniki:

Sernik z malinami pod pierzynką

 

  • Ciasto:
  • 15 dag margaryny
  • 2 szklanki mąki
  • jajko
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Masa serowa:
  • 1 kg twarogu w wiaderku
  • 2 jajka
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • Pianka:
  • 6 białek
  • 1/2 szklanki cukru
  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 30 dag wiórków kokosowych
  • Oraz:
  • 60 dag malin

 

Sposób przygotowania:

Sernik z malinami pod pierzynką
1. Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć na blachę 40 x 25 cm. 2. Masa: żółtka i jajka miksować z cukrem. Dodać twaróg i budyń,a następnie mleko i olej. Miksować na jednolita gładką masę. Wlać na ciasto. Układać maliny. Piec około 50 minut w 180 stopniach, aż ser nabierze złotawego koloru. 3. Piana: białka ubić z cukrem, mieszać z budyniem i wiórkami. Włożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika i piec, aż piana nabierze złotego koloru.