Sposób przygotowania:
Sernik z masą budyniową
Przygotować ciasto. Podane składniki ciasta połączyć ze sobą i zagnieść gładkie ciasto. Chwilę schłodzić w lodówce, a następnie rozwałkować i wyłożyć nim dno blachy. Masa budyniowa: na mleku ugotować budynie czekoladowe, jeszcze gorące wylać na ciasto w blaszce. Masa serowa: białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Miękką margarynę utrzeć wraz cukrem na puch. Następnie stopniowo dodajemy żółtka oraz ser, cały czas miksując. Wsypujemy budyń oraz dodajemy pianę z białek, całość dokładnie mieszamy. Gotową masę serową wylewamy na przestudzoną masę budyniową. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Można użyć też polewy czekoladowej.
![Sernik z masą budyniową Sernik z masą budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-z-masa-budyniowa-179513.jpg)
![Sernik z masą budyniową Sernik z masą budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-z-masa-budyniowa-179514.jpg)
![Sernik z masą budyniową Sernik z masą budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-z-masa-budyniowa-179515.jpg)
![Sernik z masą budyniową Sernik z masą budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-z-masa-budyniowa-179516.jpg)
Ania Hosz