Sposób przygotowania:
Sernik z masą krówkową
Składniki na ciasto połączyć i szybko zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.Twaróg wyłożyć do miski. Następnie dodać cukier i jajka i miksować na jednolitą masę. Dodać obie śmietany i wsypać budyń. Całość dokładnie zmiksować. Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać masę krówkową i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wylewać na przemian obie masy serowe tworząc różne wzory.Do nagrzanego uprzednio piekarnika wstawić ciasto i piec ok 1 godziny w temp 160 stopni.Do piekarnika można wstawić drugą blachę o jeden poziom niżej z odmierzoną szklanką wrzątku, by ciasto nam nie popękało.