Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Sernik z mlekiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sernik innym niż zazwyczaj

Sernik z mlekiem

Składniki:

Sernik z mlekiem

 

  • 25 dkg maki
  • 5 dkg kakao
  • 14 dkg cukru
  • 2 całe jajka
  • 15 dkg margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kg białego sera (zmielonego)
  • 2,5 szklanki zimnego mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3 żóltka + 3 całe jajka
  • 2/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 10 dkg rodzynek
  • 3 białka
  • ½ szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 15 dkg kokosu

 

Sposób przygotowania:

Sernik z mlekiem
Ciasto:
25 dkg maki
5 dkg kakao
14 dkg cukru
2 całe jajka
15 dkg margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystko razem zagnieść i wyłożyć na blachę.

1 kg białego sera (zmielonego)
2,5 szklanki zimnego mleka
2 budynie śmietankowe
Zmiksować razem te składniki.

3 żóltka + 3 całe jajka
2/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
Zmiksować na gęstą pianę i połączyć z serem, ciągle miksować. Następnie wlać ½ szklanki oliwy i dobrze wymieszać. Przelać na ciasto.

10 dkg rodzynek posypać po wierzchu sernika. Piec 1 godzinę. Potem ubić 3 białka, ½ szklanki cukru, 1 cukier waniliowy na sztywna pianę, wsypać 15 dkg kokosu i wymieszać łyżka. Gotowa pianę z kokosem rozłożyć na upieczony sernik i włożyć do pieca na 15 minut aż się zarumieni.