Sposób przygotowania:
Sernik z mlekiem
Ciasto:
25 dkg maki
5 dkg kakao
14 dkg cukru
2 całe jajka
15 dkg margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystko razem zagnieść i wyłożyć na blachę.
1 kg białego sera (zmielonego)
2,5 szklanki zimnego mleka
2 budynie śmietankowe
Zmiksować razem te składniki.
3 żóltka + 3 całe jajka
2/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
Zmiksować na gęstą pianę i połączyć z serem, ciągle miksować. Następnie wlać ½ szklanki oliwy i dobrze wymieszać. Przelać na ciasto.
10 dkg rodzynek posypać po wierzchu sernika. Piec 1 godzinę. Potem ubić 3 białka, ½ szklanki cukru, 1 cukier waniliowy na sztywna pianę, wsypać 15 dkg kokosu i wymieszać łyżka. Gotowa pianę z kokosem rozłożyć na upieczony sernik i włożyć do pieca na 15 minut aż się zarumieni.
25 dkg maki
5 dkg kakao
14 dkg cukru
2 całe jajka
15 dkg margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystko razem zagnieść i wyłożyć na blachę.
1 kg białego sera (zmielonego)
2,5 szklanki zimnego mleka
2 budynie śmietankowe
Zmiksować razem te składniki.
3 żóltka + 3 całe jajka
2/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
Zmiksować na gęstą pianę i połączyć z serem, ciągle miksować. Następnie wlać ½ szklanki oliwy i dobrze wymieszać. Przelać na ciasto.
10 dkg rodzynek posypać po wierzchu sernika. Piec 1 godzinę. Potem ubić 3 białka, ½ szklanki cukru, 1 cukier waniliowy na sztywna pianę, wsypać 15 dkg kokosu i wymieszać łyżka. Gotowa pianę z kokosem rozłożyć na upieczony sernik i włożyć do pieca na 15 minut aż się zarumieni.
yola