Sposób przygotowania:
Sernik z nutką whiskey
Zaczynamy od przygotowania spodu.Zalewamy śliwki whiskey w malym rondlu i doprowadzamy do wrzenia.Odstawiamy do ostygnięcia,w tym czasie śliwki "wypiją" alkohol.
Utrzyj miękkie masło z cukrem i jajkiem na puszysta masę,dodaj kakao i proszek do pieczenia a następnie wystudzone sliwki.Przemieszaj całość i wyłóż do uprzednio przygotowanej tortownicy o średnicy 24 cm
Przygotuj masę serową.Ubij jajka z cukrem i partiami dodawaj do tej masy ser oraz smietankę kremówkę.Na końcu wmieszaj mąkę ziemniaczaną.Masę serową wyłóż na spód i tak przygotowane ciasto włóż do nagrzanego do 160 stopni piekarnika (najlepiej z termoobiegiem).Piecz przez 50-60 min,gotowy sernik przestudź w piekarniku.
Wystudzony sernik możesz oblać polewą czekoladową.
Utrzyj miękkie masło z cukrem i jajkiem na puszysta masę,dodaj kakao i proszek do pieczenia a następnie wystudzone sliwki.Przemieszaj całość i wyłóż do uprzednio przygotowanej tortownicy o średnicy 24 cm
Przygotuj masę serową.Ubij jajka z cukrem i partiami dodawaj do tej masy ser oraz smietankę kremówkę.Na końcu wmieszaj mąkę ziemniaczaną.Masę serową wyłóż na spód i tak przygotowane ciasto włóż do nagrzanego do 160 stopni piekarnika (najlepiej z termoobiegiem).Piecz przez 50-60 min,gotowy sernik przestudź w piekarniku.
Wystudzony sernik możesz oblać polewą czekoladową.
Netka