Sposób przygotowania:
Sernik z owocami i polewą
Ser biały półtłusty łączymy z pokrojonymi kostkami margaryny i miksujemy ze sobą by nie było grudek margaryny wyczuwalnych .Dodajemy cukier kryształ. Miksujemy. Następnie żółtka oddzielamy od białek.Białka ubijamy na pianę, a żółtka dodajemy do masy. Miksujemy na jednolitą konsystencję. Dodajemy cukier waniliowy oraz budyń i ciągle miksujemy.Przygotowanie ciasta: Składniki mieszamy ze sobą, margarynę siekamy, mąkę przesiewamy.Jajka o temperaturze pokojowej. Składniki na ciasto łączymy ze sobą. Margarynę siekamy nożem, dodajemy do niej mąkę, szczyptę soli oraz olej, proszek, cukier waniliowy. Wyrabiamy delikatnie czubkiem palców. Ciasto ścieramy na tarce, delikatnie potem "uklepując". Dodajemy ubita pianę z białek i szczypty soli. Miksujemy na najmniejszych obrotach lub delikatnie łyżką mieszamy. By nasza masa miała jednolitą konsystencję. Następnie 1/3 asy wykładamy na ciasto, na masę wykładamy brzoskwinię (plasterki), dodajemy masę , wykładamy plasterki banana, i pozostała część masy.Sernik pieczemy w blasze wyłożonej papierem pieczeniowym. Pieczemy w temp 180 stopni. Polewamy gotowy sernik masą czekoladową