Sposób przygotowania:
Sernik z pianą kokosową
Z podanych składników zagnieść ciasto. Blachę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim spód blachy formując wysokie brzegi.
Masa serowa: jajka i żółtka utrzeć z cukrem. Dodać dwukrotnie zmielony ser, budyń, olej, mleko. Wszystko dokładnie wymieszać, wylać na ciasto. Piec około 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać.
Ciasto wyjąć z piekarnika. Na wierzchu ciasta rozprowadzić pianę kokosową, zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 150°C Ciasto ponownie wstawić do pieczenia na około 15 minut, aż piana kokosowa nabierze złotego koloru.
Masa serowa: jajka i żółtka utrzeć z cukrem. Dodać dwukrotnie zmielony ser, budyń, olej, mleko. Wszystko dokładnie wymieszać, wylać na ciasto. Piec około 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać.
Ciasto wyjąć z piekarnika. Na wierzchu ciasta rozprowadzić pianę kokosową, zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 150°C Ciasto ponownie wstawić do pieczenia na około 15 minut, aż piana kokosowa nabierze złotego koloru.