Sposób przygotowania:
Sernik z pierniczkami na grubym spodzie
CIASTO: Zimne masło posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je na prostokąt i ułożyć na dnie blaszki (24x32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do lodówki na godzinę.
MASA SEROWA: Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na białą masę, dodać kolejno: po łyżce sera, miękkie masło, budyń, kaszę mannę i zapach rumowy. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Na spód wyłożyć cienką warstwę masy serowej, poukładać na niej pierniczki i przykryć pozostałą masą. Piec 60 minut w temperaturze 160 stopni z termo obiegiem. Żeby wierzch za mocno się nie zrumienił, po kilku-kilkunastu minutach można go przykryć folią aluminiową. Ciasto wystudzić w uchylonym piekarniku.
MASA SEROWA: Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na białą masę, dodać kolejno: po łyżce sera, miękkie masło, budyń, kaszę mannę i zapach rumowy. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Na spód wyłożyć cienką warstwę masy serowej, poukładać na niej pierniczki i przykryć pozostałą masą. Piec 60 minut w temperaturze 160 stopni z termo obiegiem. Żeby wierzch za mocno się nie zrumienił, po kilku-kilkunastu minutach można go przykryć folią aluminiową. Ciasto wystudzić w uchylonym piekarniku.
alaaa
edytaha
Całkiem niezły Alu :)
cris
edytaha
Ja piekłam pierwszy raz, bardzo mi smakował :)
misia5
zbysiowa
joana30
mysza75
edytaha
edytaha
Jasne Monisiu, dla Ciebie zawsze :)
gosia56
edytaha
Dziękuję Gosiu :)
reanja
edytaha
Koniecznie musisz to nadrobić :)