Sposób przygotowania:
Sernik z pierzynką
CIASTO: Margarynę rozdrobnić, a następnie dodać do niej cukier puder, jajko oraz żółtka i wymieszać razem. Do wymieszanej masy dodać mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki dobrze wyrobić na ciasto. Wyrobione ciasto owinąć papierem lub folią i dać na około 30 minut do lodówki. Po 30 minutach wyciągnąć ciasto i ciastem obłożyć dno i boki formy posmarowanej margaryną lub obłożoną papierem do pieczenia.MASA: Jajko, żółtka oraz cukier dobrze ubić. Do ubijanych składników powoli dodawać ser biały, a następnie dodać mleko, budyń oraz olej. Wszystko razem dobrze wymieszać. Gotową masę wlać na ciasto, które znajduje się już w formie. Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 minut.PIERZYNKA: Białka ubić na sztywną pianę i dodać do tego cukier cały czas ubijając. Na upieczony sernik wyłożyć pierzynkę i piec jeszcze przez 15 minut.