Sposób przygotowania:
Sernik z rodzynkami
CIASTO: Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski i zagniatamy z nich jednolite, elastyczne ciasto. Następnie przekładamy je na stolnicę lub blat kuchenny i jeszcze chwilę wyrabiamy. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
SER: Margarynę rozpuszczamy w rondelku i zostawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ser, żółtka, cukier, budyń, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wrzucamy do miski i delikatnie wszystko miksujemy. Następnie powoli wlewamy rozpuszczoną margarynę i nadal miksujemy do połączenia składników. Dodajemy rodzynki i mieszamy za pomocą łyżki. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na kruche ciasto. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na około 45 minut.