piskotka

piskotka

Kucharz
[Przepisów: 10]

sernik z rosą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik na którym powstają "krople rosy" coś pięknego.

sernik z rosą

Składniki:

sernik z rosą

 

  • 30 dkg mąki
  • 10 dkg cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 1 jaja
  • 10 dkg margaryny
  • 1 łyżka smalcu
  • ser:
  • 1 kg sera
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 budyniu waniliowego
  • 2 jaja
  • 4 żółtka

Sposób przygotowania:

sernik z rosą
Z podanych składników wyrabiam ciasto. Tą masę przekładam do wysmarowanej i wyłożonej pergaminem formy. Ser mieszam ze wszystkimi podanymi składnikami ( budyniu nie gotuję tylko wsypuję do masy serowej) i przelewam na przygotowane wcześniej ciasto. Piekę około 55 min w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie z białek które mi pozostały ubijam razem z 1 szklanką cukru sztywną pianę ,wylewam na ciasto i pozostawiam w piecu jeszcze jakieś 15 min