Sposób przygotowania:
Sernik z rosą
Ciasto zagniatamy. Wkładamy na czas robienia sera do lodówki.
Przygotowujemy blachę (dużą) - nasmarować i wysypać bułką tartą.Rozgrzać piekarnik.
Ser: wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy mikserem do osiągnięcia jednolitej masy.
Ciasto wykładamy na blachę, równo je rozkladamy. Wlewamy masę serową i do piekarnika. Pieczemy do czasu, aż ser zacznie się rumienić.
W międzyczasie z cukru i białek ubijamy na sztywno pianę.
Gdy ser będzie rumiany jak wspominałam wyżej, wyjmujemy ciasto i wlewamy na górę pianę z białek.
Zapiekamy około 10 minut - piana też powinna zacząć się rumienić.
Ciasto wyjmujemy :) Po ostygnięciu na pianie będą się pojawiać żółte kropelki - nasz rosa.
Sernik zawsze się udaje!
Przygotowujemy blachę (dużą) - nasmarować i wysypać bułką tartą.Rozgrzać piekarnik.
Ser: wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy mikserem do osiągnięcia jednolitej masy.
Ciasto wykładamy na blachę, równo je rozkladamy. Wlewamy masę serową i do piekarnika. Pieczemy do czasu, aż ser zacznie się rumienić.
W międzyczasie z cukru i białek ubijamy na sztywno pianę.
Gdy ser będzie rumiany jak wspominałam wyżej, wyjmujemy ciasto i wlewamy na górę pianę z białek.
Zapiekamy około 10 minut - piana też powinna zacząć się rumienić.
Ciasto wyjmujemy :) Po ostygnięciu na pianie będą się pojawiać żółte kropelki - nasz rosa.
Sernik zawsze się udaje!
dynia33c
dynia33c
CZYLI PYCHOTKA MNIAM,MNIAM!!!!
POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziękuję Ci kobieto za ten przepis.
eska
Mój dziś się skończył. Ostatnie dwa kawałki zniknęły .....
dynia33c
eska