Sposób przygotowania:
Sernik ze śliwkami
1. Ze składników zagnieść kruche ciasto, uformować, kulę, owinąć w folię aluminiową i schładzać pół godz. następnie wyłożyć na dno tortownicy o śr. 27 cm (może być mniejsza, bo ciasto wyszło dość niskie), nakłuć widelcem i piec 10-15 min w temp. 200st. 2. Twaróg zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do twarogu. Delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę oraz proszek budyniowy. Na podpieczonym cieście ułożyć przepołowione i wypestkowane śliwki. Zalać masą serową. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Ostudzić w formie. 3. Śmietankę zagotować z pudrem, zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Ostudzić i mocno schłodzić. Ubić, udekorować wierzch ciasta.