Sposób przygotowania:
Sernik ziemniaczany
Kruchy spód:mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia
i posiekać z tłuszczem.Grudki powinny być wielkości ziarenka ryżu.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości,dodać do posiekanej mąki.Następnie dodać śmietanę i zagnieść ciasto.Ciasto odstawić w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.Następnie podzielić je na dwie części.Jedną część rozwałkować i dać na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blachę,a drugą część ciasta zostawić na wierzch sernika.
Masa serowa:twaróg z ziemniakami przepuścić przez maszynkę o bardzo drobnych oczkach.Dodać cukier i kolejno po jednym żółtku.Następnie dodać skórkę z cytryny i rodzynki.Na koniec delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.
Masę serową dać na blaszkę wyłożoną ciastem.Pozostałe ciasto rozwałkować i wycinać paski.Układać na cieście skośnie w kratkę.Piec około godziny w tem.180stopni.Polukrować lub oblać czekoladą.
i posiekać z tłuszczem.Grudki powinny być wielkości ziarenka ryżu.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości,dodać do posiekanej mąki.Następnie dodać śmietanę i zagnieść ciasto.Ciasto odstawić w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.Następnie podzielić je na dwie części.Jedną część rozwałkować i dać na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blachę,a drugą część ciasta zostawić na wierzch sernika.
Masa serowa:twaróg z ziemniakami przepuścić przez maszynkę o bardzo drobnych oczkach.Dodać cukier i kolejno po jednym żółtku.Następnie dodać skórkę z cytryny i rodzynki.Na koniec delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.
Masę serową dać na blaszkę wyłożoną ciastem.Pozostałe ciasto rozwałkować i wycinać paski.Układać na cieście skośnie w kratkę.Piec około godziny w tem.180stopni.Polukrować lub oblać czekoladą.
luna
Anula
Jojo
Natala1210
yola
eli_555