Sposób przygotowania:
Sernikobrownie z owocami leśnymi
Piekarnik nagrzewam do temp. 170 st C.
Blaszkę 20x30 cm smaruję masłem i wykładam papierem.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, studzę.
Masło i 250 g cukru pudru miksuję na gładką masę. Następnie dodaję 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego.
Wlewam roztopioną czekoladę, dalej miksuję. Następnie dodaję mąkę. 3/4 mikstury wlewam do blaszki.
W drugiej misce ucieram ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję.
Wylewam masę serową na masę czekoladową.
Na wierzch wykładam resztę masy czekoladowej i układam owoce (maliny i jagody).
Piekę 45-60 minut.
Blaszkę 20x30 cm smaruję masłem i wykładam papierem.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, studzę.
Masło i 250 g cukru pudru miksuję na gładką masę. Następnie dodaję 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego.
Wlewam roztopioną czekoladę, dalej miksuję. Następnie dodaję mąkę. 3/4 mikstury wlewam do blaszki.
W drugiej misce ucieram ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję.
Wylewam masę serową na masę czekoladową.
Na wierzch wykładam resztę masy czekoladowej i układam owoce (maliny i jagody).
Piekę 45-60 minut.