Sposób przygotowania:
Sernikobrownie
Mleko i margarynę podgrzewamy, do ciepłej dodajemy pół tabliczki czekolady, kakao oraz cukier i cukier waniliowy, mieszamy aż składniki się połączą, a następnie ściągamy z ognia i pozostawiamy do przestygnięcia. Do zimnej masy dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przygotowujemy masę serową. Ser miksujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym i żółtkami. Na koniec dodajemy rozpuszczoną, letnią margarynę i budyń. Miksujemy. Białka ( 7 sztuk ) ubijamy na sztywno. Pianę dzielimy na pół i dodajemy do sera i ciasta czekoladowego. Masę serową delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Do ciasta dodajemy drobno pokrojoną pozostałą cześć czekolady i mieszamy z pianą. Blachę do pieczenia wykładamy papierem a następnie wylewamy cienko ciasto, na cieście układamy łyżką placki sera, i ponownie cienko zalewamy ciastem. Czynność powtarzamy, aż składniki się skończą. Ciasto umieszczamy w piekarniku na ok 60 min. w temp. 180'C. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!