Sposób przygotowania:
Sernikowa Fantazja
Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia i kakao.Dodać masło o temperaturze pokojowej i jajko.Składniki zagnieść na gładkie ciasto.Tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia wykleić ciastem dno i boki do samej góry . Cukry ,żółtka i masło utrzeć utrzeć do białości. Twaróg rozgnieść widelcem i utrzeć z sokiem cytrynowym,budyniem,kaszą manną i połączyć z masą jajeczną.Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać drewniana łyżką z twarogiem. Masę serową podzielić na dwie części do jednej dodać syrop malinowy ,a do drugiej dodać ajerkoniak. Masę różową wyłożyć na spód , a na wierzch położyć białą masę z ajerkoniakiem . Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec ok. 60 minut.Można chwilę dłużej potrzymać w piekarniku, a potem wyłączyć i zostawić do ostygnięcia w piekarniku.