Sposób przygotowania:
Sernikowy murzynek
1. Przygotowujemy kwadratową tortownicę 24x24 cm. Smarujemy ją tłuszczem, 2. Do garnka wrzucamy miękką margarynę i wlewamy wodę. Stawiamy na gaz (najmniejszy ogień). Roztapiamy. Po chwili wsypujemy cukier i kakao, dokładnie mieszamy. Z palnika ściągamy w momencie, gdy margaryna się rozpuści, a składniki połączą. Studzimy. 3. Żółtka oddzielamy od białek. Dodajemy je do ostudzonej masy,a z białek ubijamy pianę. 4. Miksujemy masę z żółtkami i olejkiem, następnie stopniowo dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie, łyżką, mieszamy gotową masę z pianą. Wylewamy do formy. 5. Żółtka oddzielamy od białek. Wrzucamy do wysokiego naczynia i dodajemy ser. Ucieramy mikserem razem z cukrami. Dodajemy olejek i budyń. Białka ubijamy na pianę. Delikatnie łączymy z masą serową, którą następnie wykłądamy łyżeczką na ciasto serowe. Na wierzchu układamy owoce. 6. Ciasto pieczemy w temp. 180 stopni ok. 45 minut. Wierzch blaszki przykrywamy papierem do pieczenia, by chronić owoce przed nadmiernym działaniem temperatury.