Sposób przygotowania:
Sero-mak z warstwą kokosową
Mąkę przesiać na stolnicę razem z proszkiem do pieczenia, wbić jajko. Dodać żółtka, cukier, margarynę i śmietanę. Zagnieść ciasto.
Ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim spód formy do pieczenia.
Na kruche ciasto wylać gotową masę makową. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka ubić z cukrem na puch i wymieszać z serkiem. Dodać rodzynki i budyń, wymieszać.
Na koniec delikatnie wymieszać pianę z białek z masą serową, wyłożyć masę na masę makową. Ciasto piec około 40 minut w nagrzanym do 180-190 stopni piekarniku.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, wymieszać z mąką i wiórkami.
Kokos wylać na masę serową, piec jeszcze około 20 minut
Ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim spód formy do pieczenia.
Na kruche ciasto wylać gotową masę makową. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka ubić z cukrem na puch i wymieszać z serkiem. Dodać rodzynki i budyń, wymieszać.
Na koniec delikatnie wymieszać pianę z białek z masą serową, wyłożyć masę na masę makową. Ciasto piec około 40 minut w nagrzanym do 180-190 stopni piekarniku.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, wymieszać z mąką i wiórkami.
Kokos wylać na masę serową, piec jeszcze około 20 minut