Sposób przygotowania:
Seromak na kruchym spodzie
Wykonujemy ciasto zagniatając wszystkie składniki dość szybko i wkładamy do lodówki.
Następnie przygotowujemy ser miksując również wszystkie składniki na gładką masę.
Wyjmujemy mak z puszki ,dodajemy łyżkę kaszki manny i mieszamy . Kaszka pobierze płyn z maku i ładnie zespoli masę.
Wyjmujemy z lodówki ciasto , rozwałkowujemy kładąc na blachę z papierem . Zostawiamy trochę ciasta na zrobienie wałeczków na wierzch. Następnie układamy na przemian paski sera i paski maku po ukosie a na wierzchu kładziemy cieniutkie wałeczki na styku sera z makiem ( to tylko dla efektu)
Ja się pomyliłam i wałeczki dałam na ciasto w związku z tym nie widać ich na wierzchu.
Ciasto pieczemy 50- 60 minut w zależności od pieca w 180*C
Część ciasta polałam lukrem cytrynowyn a część dla tych co nie lubią została czysta..
Następnie przygotowujemy ser miksując również wszystkie składniki na gładką masę.
Wyjmujemy mak z puszki ,dodajemy łyżkę kaszki manny i mieszamy . Kaszka pobierze płyn z maku i ładnie zespoli masę.
Wyjmujemy z lodówki ciasto , rozwałkowujemy kładąc na blachę z papierem . Zostawiamy trochę ciasta na zrobienie wałeczków na wierzch. Następnie układamy na przemian paski sera i paski maku po ukosie a na wierzchu kładziemy cieniutkie wałeczki na styku sera z makiem ( to tylko dla efektu)
Ja się pomyliłam i wałeczki dałam na ciasto w związku z tym nie widać ich na wierzchu.
Ciasto pieczemy 50- 60 minut w zależności od pieca w 180*C
Część ciasta polałam lukrem cytrynowyn a część dla tych co nie lubią została czysta..
luna
msewka
iwi69
góralka
zewa
donia
Anula
Doro
ala48