Sposób przygotowania:
Serowa rolada na słono
Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli do ubitych białek dodać koncentrat oraz resztę przypraw, delikatnie wymieszać i dodać żółtka połączyć wszystko razem, a na koniec wmieszać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blaszkę (33 cm na 23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, następnie równiutko rozsmarować je w formie.Piekarnik nagrzać do 180 st i piec ciasto góra do 5 min po upieczeniu od razu zwinąć jak roladę i zostawić do wystudzenia. Farsz:Ser zmiksować z dodatkiem jogurtu do gładkiego sera dodać pokrojonego w kostkę ogórka oraz pomidora, następnie pokrojony szczypior(wedle uznania) i rzodkiewkę, wymieszać i doprawić do smaku.Zimną roladę rozwinąć, zdjąć papier i posmarować serem, delikatnie zwinąć i odstawić na godzinę do lodówki po tym czasie wyjąć pokroić na porcje, każdą porcję udekorować kleksem z gęstej śmietany i dowolnie ozdobić np. pomidorkami.
edytaha
iziona
Miło, że tak uważasz :)
zbysiowa